Gokhanx
| Konu: Topkapı Kebabı Paz Ağus. 16 2009, 17:40 | |
| 150 gr kuzu etinden kabaplik kiyma 1 Parça kuzu bonfile 1 Çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri 1 Çorba kasigi entepfistigi 3-4 Dilim pastirma Süslemek için : 1 Adet domates 2 Adet sivribiber 1 Adet sogan 1 Çorba kasigi dövülmüs antepfistigi Hazırlanışı
- Biçakla çekilmis kiymayi sise sarilacak sekilde düz bir zemine yayin.
- Üzerine rendelenmis kasar peynirini, pastirmayi ve antepfistigini yerlestirin.
- Sisin üzerine hazirladiginiz kiymayi normal kebap sarar gibi sarin.
- Kuzu bonfileyi ince seritler halinde (ip gibi olacak) kesip, sise sardiginiz harcin üzerine dolayin.
- Kömür izgarada pisirin.
- Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabagina alin.
- Izgarada pisen sisi de ekleyip, servis yapin.
| |
|