MALZEMELER: 4 orta boy haşlanmış patates, 1 orta boy rendelenmiş kereviz, 1 orta boy rendelenmiş havuç, 1 küçük ince kıyılmış pırasa, ¼ ince kıyılmış karnabahar, yarım demet ince kıyılmış dereotu, 2 yumurta sarısı, 1 çk. kimyon, tuz, karabiber.
KIZARTMA İÇİN: Yumurta akı galeta unu, tereyağı ve sıvı yağ.
YAPILIŞI: Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin. Kereviz, havuç, karnabahar ve pırasayı tereyağında hafifçe kavurun. Sonra dereotunu koyun ve bütün sebzeler yumuşayana kadar çevirin. Sebzeleri fazla ezmeden patates püresiyle karıştırın. Yumurta sarıları, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Elde edeceğiniz hamurdan avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler yapın. Köfteleri yumurta akına ve sonra galeta ununa bulayarak kızdırılmış sıvı yağda iki yüzünü çevirerek kızartın. Fazla yağları emmesi için kağıt havlu üzerine koyun.