malzemeler
.2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paketten 1,5 çarba kaşığından fazla margarin
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
içine:
200 gıram dövülmüş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket vanilya
3 adet yumurta
yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
süslemek için:
150 gr kayısı marmelatı
yarım su bardağı badem
1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
hazırlanışı:
. öncelikle hamuru hazırlayın
bunun için:un ,pudra şekeri,yumurta,margarin, vanilya,kabartma tozu,tuz ve rendelenmiş limon kabuğu kariştırıp yağurun
.hamuru 10 dk dimlendirin
.3-4 milim kalınlıkta açın
.hamurdan cevizden küçük parçalar koparın yuvarlayıp kek kağıtları üzerine bastırın
.tartölet kalıbına yerleştirin
.çatalla üzerine delikler açın ve üzerine kayısı marmelatını sürün
.iç harcını hazırlayın
.dövülmüş fındık ,pudra şekeri,yumurta rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın
.tatletlerin üzerine yayın
.pembe renki alana kadar orta ısıda pişirin
.fırından aldıktan snrda üzerina kayısı marmelatı sürün
.dövülmüş antepfıstığını serpin
.bademle pastaya şekli verin ve servis yapabilirsiiz..