www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz

Dj Ates Forume Biz - EFSANE FAN
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İletişimİletişim  

Paylaş | 
 

 Etli Pazı Sarması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Dj_q0kta$
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
avatar

Cinsiyet : Erkek

Lakap : KarizmaCıq

Nerden : ßolu

Yaş : 28

Kayıt Tarihi : 17/05/09

Mesaj Sayısı : 513

Hobi : Bilgisayar & Donanım La uğraşmak

Rep Sistemi : 694

MesajKonu: Etli Pazı Sarması   Salı Mayıs 19 2009, 05:55

MALZEMELER
2 bağ pazı

İç harcı için gerekli olan malzemeler
Yarım kg. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıları yıkayalım. Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım. Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım. Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım. Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim. Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim. 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım. En az 30 dakika kadar pişirelim. Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.bozkurt14bolu.azbuz.com
 
Etli Pazı Sarması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.arabeskrap.gen.tr :: Diger Bölüm :: KızLar BoLümü :: yemeK TarifLeRi-
Buraya geçin: