www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz

Dj Ates Forume Biz - EFSANE FAN
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İletişimİletişim  

Paylaş | 
 

 Erikli Dolma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Dj_q0kta$
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
avatar

Cinsiyet : Erkek

Lakap : KarizmaCıq

Nerden : ßolu

Yaş : 28

Kayıt Tarihi : 17/05/09

Mesaj Sayısı : 513

Hobi : Bilgisayar & Donanım La uğraşmak

Rep Sistemi : 694

MesajKonu: Erikli Dolma   Salı Mayıs 19 2009, 05:53

MALZEMELER
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.bozkurt14bolu.azbuz.com
 
Erikli Dolma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.arabeskrap.gen.tr :: Diger Bölüm :: KızLar BoLümü :: yemeK TarifLeRi-
Buraya geçin: