www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz
www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz
www.arabeskrap.gen.tr
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dj Ates Forume Biz - EFSANE FAN
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İletişimİletişim  

 

 Böbrek Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Dj_q0kta$
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
Dj_q0kta$


Cinsiyet : Erkek

Lakap : KarizmaCıq

Nerden : ßolu

Yaş : 33

Kayıt Tarihi : 17/05/09

Mesaj Sayısı : 513

Hobi : Bilgisayar & Donanım La uğraşmak

Rep Sistemi : 694

Böbrek Dolması Empty
MesajKonu: Böbrek Dolması   Böbrek Dolması EmptyPtsi Mayıs 18 2009, 14:02

MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)


HAZIRLANIŞI
Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız. Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.
Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız. Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz. Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz.
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz. Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz.
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz. Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz. (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız.) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.bozkurt14bolu.azbuz.com
 
Böbrek Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.arabeskrap.gen.tr :: Diger Bölüm :: KızLar BoLümü :: yemeK TarifLeRi-
Buraya geçin: