www.arabeskrap.gen.tr
Bu sitemiz artık kapanmıştır
Yeni Sitemiz Açılmıştır

www.rapinfo.net ' e bekliyoruz

Dj Ates Forume Biz - EFSANE FAN
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  İletişimİletişim  

Paylaş | 
 

 AŞURE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
QæmO
Banlanmış
Banlanmış


Cinsiyet : Kadın

Lakap : LAkAbım yOk BeNm Abİİ :D

Nerden : tOkat OLsA keSkem!..

Yaş : 26

Kayıt Tarihi : 08/10/08

Mesaj Sayısı : 3697

Hobi : FaMilİa tOkat...MaLaTya Style,,

Rep Sistemi : 55

MesajKonu: AŞURE   Salı Şub. 17 2009, 17:13

Aşure için :







• 750 gr aşurelik buğday
• 1/2 su bardağı pirinç
• 1,5 su bardağı nohut
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 200 gr konserve mısır
• 500 gr kuru incir
• 500 gr kuru kayısı
• 200 gr kuru üzüm
• 1 ad. elma
• 1 portakalın kabuğu
• 100 gr kuş üzümü
• 100 gr tuzsuz fıstık içi
• 9 su bardağı toz şeker
• 4-5 adet karanfil
• 2 yemek kaşığı gül suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerini süslemek için :




• tarçın
• ceviz
• çam fıstığı
• fındık
• tuzsuz fıstık
• susam
• kuş üzümü
• file fıstık
• nar

1. Bir gece önce buğdayı elimle iyice ovarak duru su elde edene kadar yıkadım. Tarifi bloga yazacağım için saydım, tam 16 kez su değiştirdim.
2. Pirinci de aynı şekilde duru su çıkıncaya kadar yıkadım.
3. İkisini birlikte aşure tenceresine koyarak üzerini yaklaşık dört parmak geçecek kadar su ilavesi ile ocağa yerleştirip hafif tıklattım. Bu annemin tabiridir. Kaynamaya başladığı an kapatılması gerektiğini ifade eder.
4. Tenceredeki suyu süzerek tekrar aynı şekilde doldurdum ve kaynamaya başladığı an yine ocağı kapattım.
4. Kapağını kapatıp önce büyükçe bir havlu onun üzerini de battaniye ile sıkıca sardım.
5. Nohut ve fasulyeyi de yine akşamdan haşladım. Nohudun kabuklarını soydum.
6. Sabah aşure tenceresinin kapağını açtığımda buğdayların gayet iyi bir şekilde patladığını, tencerenin yarısına kadar geldiğini sevinçle gözlemledim.
7. Fındık, çam fıstığı, tuzsuz fıstık ve susamı 180 ºC fırında 5’er dakika fırınladım.
8. Kuru kayısı, kuru incir, portakal kabuğu ve elmayı küçük küçük doğradım. Ayıklanacakları ayıklayıp hepsini yıkadım.
9. Tencereye bitimine beş parmak kalacak şekilde su ilave ederek ocağa yerleştirdim. Suyu ölçmek aklıma sonradan geldi ne yazık ki.
10. Kaynamaya başlayınca önce nohut, fasulye ve mısırı ilave ettim.
11. Bu aşamada su azaldığı için 5 su bardağı daha su ekledim.
12. Karanfili 1 çay bardağı su ile 3-4 dakika kaynatarak süzgeç ile suyunu süzüp ilave ettim.
13. Sırasıyla zor pişenden kolay pişene doğru incir ve şeker hariç bütün malzemeleri ekleyerek dibi tutmaması için aralıklarla sürekli karıştırdım.
14. İnciri ilave edip 4-5 dakika daha kaynattım.
15. Son olarak tozşekeri ilave edip karıştırdım.
16. Şekerli olarak da yine 4-5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapattım.
17. Sıcakken kaselere boşalttım.
18. Hafif ılık olunca süsleme malzemeleri ile içimden geldiği gibi süsledim. Bu kısımda biraz uzun sürdü.



Notlar :
1. Aşurenin kararmaması için buğdayın bol su ile iyice yıkanması önemlidir.
2. İncir çekirdekleri dağıldığı ve aşurenin rengini kararttığı için en son eklenir.
3. Ceviz aşurenin rengini kararttığı için iç malzemesine karıştırılmaz.
4. Şeker ilave edene kadar kıvamı oldukça koyu olur fakat şeker ilave ettikten sonra sulanıp normal kıvama ulaşır.
5. Buğday pirinçle birlikte ıslatıldığı için nişasta ilavesine gerek kalmadan kıvam kendiliğinden koyulaşır.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Dj AtE$$$_DeLiSi
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
avatar

Cinsiyet : Kadın

Lakap : Yok

Nerden : Fransa

Yaş : 26

Kayıt Tarihi : 13/11/08

Mesaj Sayısı : 13132

Rep Sistemi : 9657

Kişi sayfası
Gucler:
0/0  (0/0)
MesajKonu: Geri: AŞURE   Paz Şub. 22 2009, 20:29

p.icin t$klerr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Serseri_Büşra
Bilgili Üyemiz
Bilgili Üyemiz
avatar

Cinsiyet : Kadın

Lakap : büş

Nerden : ist- arnavutköy

Yaş : 24

Kayıt Tarihi : 31/12/08

Mesaj Sayısı : 949

Hobi : hergele & aytan

Rep Sistemi : 161

Kişi sayfası
Gucler:
0/0  (0/0)
MesajKonu: Geri: AŞURE   Çarş. Şub. 25 2009, 13:20

saol bunu bilmiodum Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
QæmO
Banlanmış
Banlanmış


Cinsiyet : Kadın

Lakap : LAkAbım yOk BeNm Abİİ :D

Nerden : tOkat OLsA keSkem!..

Yaş : 26

Kayıt Tarihi : 08/10/08

Mesaj Sayısı : 3697

Hobi : FaMilİa tOkat...MaLaTya Style,,

Rep Sistemi : 55

MesajKonu: Geri: AŞURE   C.tesi Mart 14 2009, 22:53

rica ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
AŞURE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.arabeskrap.gen.tr :: Diger Bölüm :: KızLar BoLümü :: yemeK TarifLeRi-
Buraya geçin: